Αύριο τα εγκαίνια του Balkan Energy Forum

Αύριο, Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στις 18.00, θα πραγματοποιηθούν στα Κοίλα Κοζάνης, τα εγκαίνια του Balkan Energy Forum, παρουσία κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης, εκπροσώπων της Δημόσιας Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Διπλωματικών Αρχών και θεσμικών φορέων.

Το διεθνές συνεδριακό και εκθεσιακό γεγονός για την ενέργεια, που θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου, διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης και τη ΔΕΘ-Helexpo. Συνδιοργανωτή έχει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης, ενώ υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονία. Επίσημοι χορηγοί είναι οι εταιρείες THALIS μέλος του Ομίλου Motor Oil, Hellenic Hydrogen και ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε.

Η παρουσία των τοπικών αντιπροσωπειών της Κοζάνης, στο Balkan Energy Forum, ξεχωρίζει με την επίδειξη ηλεκτρικών και υβριδικού τύπου αυτοκινήτων, δείχνοντας το δρόμο για την πράσινη ενέργεια, αλλά και με εκθέτες από τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του υδρογόνου και της πράσινης-έξυπνης ενέργειας.

Στο συνεδριακό σκέλος, καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, θα αναπτυχθεί μια πλούσια και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματική ατζέντα, την οποία πλαισιώνουν διακεκριμένοι ομιλητές από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο. Αντίστοιχα, στο εκθεσιακό, θα λειτουργεί έκθεση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες, με εκθέτες εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης.

Τις εργασίες του συνεδρίου μπορείτε να τις παρακολουθήσετε livestreaming στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.balkan-energy-forum.gr/

Για τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου μπορείτε να εν ημερωθείτε εδώ: https://www.balkan-energy-forum.gr/thematic-sections/