Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η γενική συνέλευση της Ένωσης Εκθέσεων Κεντρικής Ευρώπης (CEFA) τον Ιούνιο του 2024

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η επόμενη γενική συνέλευση της Ένωσης Εκθέσεων Κεντρικής Ευρώπης (CEFA), η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 2024. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα πριν από μερικές ημέρες στο Νόβι Σαντ στο πλαίσιο της φετινής γενικής συνέλευσης της Ένωσης, όπου συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, μέλος του δ.σ. της CEFA.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ποζρικίδης εξελέγη δύο φορές -το 2015 και το 2016- πρόεδρος της CEFA και ήταν ο πρώτος Έλληνας που ανέλαβε την ηγεσία των ευρωπαϊκών εκθέσεων.

Παρών στη γενική συνέλευση της Ένωσης ήταν και ο υπουργός Οικονομίας της Σερβίας, κ. Slobodan Cvetković, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Εκθεσιακού Φορέα του Νόβι Σαντ, ο οποίος είχε μια εκτενή συζήτηση με τον κ. Ποζρικίδη για το ενδεχόμενο συμμετοχής της βαλκανικής χώρας σε εκθέσεις της ΔΕΘ-HELEXPO. Στη γενική συνέλευση της CEFA παρευρέθηκε και ο διευθυντής Ευρώπης της Διεθνούς Ένωσης Εκθέσεων (UFI), κ. Nick Dugdale-Moore.

Η γενική συνέλευση της CEFA έχει πραγματοποιηθεί άλλη μία φορά -τον Ιούνιο του 2016- στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχαν πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι 21 εκθεσιακών οργανισμών από όλη την Ευρώπη, η εκθεσιακή «καρδιά» της οποίας χτύπησε επί δύο ημέρες στην πόλη.

Η CEFA, στην οποία η ΔΕΘ-HELEXPO είναι μέλος από το 2013, είναι ένα σημαντικό δίκτυο οργανωτών εκθέσεων στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό να αναδείξει την περιοχή σε ισχυρή πύλη εκθέσεων διεθνούς εμβέλειας, που θα υπερβαίνει τα φυσικά σύνορα των μελών της. Η αποστολή της CEFA είναι να βοηθά τα μέλη της να προσφέρουν στις επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας διεξόδους στις αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.