ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΕΓΚΑΙΝΙΑ PHILOXENIA-HOTELIA

ΕΓΚΑΙΝΙΑ PHILOXENIA-HOTELIA

Την ευτυχή σύμπτωση της 30ης Philoxenia με την ένωση των δυνάμεων μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της ΔΕΘ-Helexpo υπογράμμισε απόψε η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα των εγκαινίων των Philoxenia και Hotelia.

πως έκανε γνωστό η υπουργός, η κυβέρνηση προγραμματίζει να επενδύει μισό δισεκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα έξι χρόνια σε μεγάλες υποδομές τουρισμού και συναφών δραστηριοτήτων μέσω του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, ο ιδιωτικός τομέας αναμένεται να επενδύει 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
«Πρόθεσή μας είναι να σταθούμε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία και ολοκληρωμένη πρόταση των τοπικών αρχών και της αυτοδιοίκησης. Απευθύνουμε μήνυμα συνεργασίας στους δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας για καλύτερο και αποδοτικότερο συντονισμό» σημείωσε η κα Κεφαλογιάννη. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Γιώργος Ορφανός, υπογράμμισε τη δυναμική της φετινής Philoxenia και την προοπτική της να μετεξελιχθεί σε κορυφαίο τουριστικό γεγονός και μίλησε για τη θετική πορεία του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

Τον στόχο της ΔΕΘ-Helexpo να ξαναγίνει η Philoxenia η μεγάλη «γιορτή» του τουριστικού κλάδου επισήμανε με τη σειρά του ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσος Τζήκας. Αναφέρθηκε δε στη σημασία του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν το υπουργείο Τουρισμού και η ΔΕΘ-Helexpo.