ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο «Αστερόκοσμος» της ΔΕΘ-Helexpo είναι το επίκεντρο της εορταστικής περιόδου, φιλοξενώντας το πιο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων και προσφέροντας στους επισκέπτες του ξεχωριστές στιγμές.

Αύριο στις 19:30 ο δημοφιλής καλλιτέχνης Βαγγέλης Γερμανός εμφανίζεται στην υπαίθρια μουσική σκηνή (In art Music Stage) του «Αστερόκοσμου» για να ερμηνεύσει τις επιτυχίες του.

Τους μικρούς φίλους του «Αστερόκοσμου» «μαγνητίζει» στο περίπτερο 13 το «Εργοστάσιο Δώρων του Άι-Βασίλη», που είναι ένα μικρό θεματικό πάρκο με «δωμάτια», όπου στο καθένα γίνεται και μια μίνι παράσταση! Εκεί βρίσκεται το Ταχυδρομείο, το εργαστήρι δώρων του Τζεπέτο και της Ράφτρας μέχρι και το Γραφείο του Άι-Βασίλη!

Ακόμη, στο περίπτερο 13 ο Μάγος της Χριστουγεννιάτικης Πλατείας παρουσιάζει κάθε ημέρα ένα εντυπωσιακό καθημερινό πρόγραμμα, ενώ στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται και η παράσταση «Ψάχνοντας τον Άι Βασίλη». Κατά τη διάρκεια της, δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες παίζουν με τον κόσμο, τον πειράζουν και ταυτόχρονα τον βοηθούν να βρει το γραφείο του Άι-Βασίλη για να κερδίσει μικρές σοκολατένιες πλακίτσες.

Το σημερινό πρόγραμμα του «Αστερόκοσμου» είναι και πάλι πολύ πλούσιο και ξεκινά από το «Παγωμένο Δάσος», στο περίπτερο 15, με την παράσταση «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο» στις 17:30 και στις 18:30, οι «Τρεις Πιγκουίνοι» στη συνέχεια περιμένουν να διασκεδάσουν το κοινό στις 19:00, ενώ η εντυπωσιακή παράσταση «Space Santa» υπόσχεται στις 20:10 ακροβατικά που κόβουν την ανάσα. Στο Εργοστάσιο των Δώρων του Άι Βασίλη στο περίπτερο 13, ο Καραγκιόζης μπαίνει σε χριστουγεννιάτικες περιπέτειες εις διπλούν, στις 18:00 και στις 19:00, ενώ ο Μάγος της Χριστουγεννιάτικης Πλατείας δίνει τη δική του παράσταση στις 20:00. 

Ο «Αστερόκοσμος» μέχρι και σήμερα θα είναι ανοιχτός μόνο το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 22:00. Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει από τις 11:00 έως τις 22:00. Από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00 και τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τις 11:00 έως τις 20:00.

Η γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, δράσεις και θεάματα, καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo (είσοδος από πύλη Εμπορίου). Τα παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δεν πληρώνουν, ενώ το εισιτήριο για οικογένειες 4 ατόμων ορίστηκε στα 20 ευρώ. Η είσοδος που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι 9 ευρώ.

Ο Αστερόκοσμος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, με επίσημη τράπεζα την Εθνική Τράπεζα, με χορηγούς το αναψυκτικό ΛΕΠΟΓΚΑ και τις μπαταρίες ENERGIZER, αλλά και την Skyserv Handling Services και με τη στήριξη της Εγνατίας Οδού.