Από τις 25-27 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» | HELEXPO

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

Από τις 25-27 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη»

Σε κύριο οικονομικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής εξελίσσεται η έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», η οποία πραγματοποιείται από τις 25-27 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Μετά την περσινή επιτυχημένη επανεκκίνηση της φέτος τόσο η ΔΕΘ-Helexpo, όσο και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, υλοποιούν μια ακόμα δυναμικότερη έκθεση, που εδραιώνει τον ρόλο της στην περιοχή, αποκτώντας παράλληλα υπερτοπικό και διεθνή χαρακτήρα.

«Μετά από την περσινή αναβίωση και επιτυχία της έκθεσης είμαστε πεπεισμένοι, ότι η λειτουργία και η επέκταση των δράσεων της μπορεί να αποτελέσει ένα ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας», επισήμανε κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος τόνισε πως βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι η στήριξη του παραγωγικού ιστού της περιφέρειας, η προβολή όλων των τοπικών προϊόντων, η συμμετοχή και η ανάπτυξη συνεργασιών με επιχειρήσεις από γειτονικές χώρες και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

«Έχει καλυφθεί όλος ο διαθέσιμος χώρος στο εκθεσιακό κέντρο. Στο επίκεντρο της έκθεσης, βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών και για το σκοπό αυτό η διοργάνωση φιλοξενεί ένα ειδικό αφιέρωμα στα ελληνικά ποτά με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη τους, με παράλληλη παρουσίαση τοπικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον

τομέα αυτό», τόνισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Οι εκθέτες φέτος είναι μέχρι στιγμής 65, υφίστανται και ξένες συμμετοχές από την Βουλγαρία, ενώ την έκθεση στηρίζουν το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, τα επιμελητήρια, οι φορείς, οι επιχειρήσεις και όλο το δυναμικό της περιοχής.

Ο κ. Ποζρικίδης σημείωσε ακόμη πως στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή της τοπικής παραγωγής και μεταποίησης, την οποία η ΔΕΘ-Helexpo αναδεικνύει και με περιφερειακές εκθέσεις.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης, κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της «Ανατολική Μακεδονία Θράκη».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο συμμετέχει στην έκθεση, ενώ πραγματοποιεί το ερχόμενο Σάββατο και ημερίδα με θέμα “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Αειφορία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη”.

Η έκθεση πλαισιώνεται και με πλήθος άλλων παράλληλων εκδηλώσεων, όπως γευσιγνωσία ποτών και τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων, καθώς και με δράσεις πολιτισμού.

Βαρύνουσας σημασίας είναι και το φόρουμ για τις Ελληνοβουλγαρικές σχέσεις, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου με σημαντικούς και εξειδικευμένους ομιλητές, οι οποίοι θα αναλύσουν τις ευκαιρίες και τα εμπόδια προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, στάθηκε από την πλευρά του στο θέμα της διεθνοποίησης της έκθεσης, η οποία θα προωθηθεί ακόμη περισσότερο, προκειμένου να συμμετάσχουν πιο πολλοί εκθέτες από την Βουλγαρία και την Τουρκία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται την ερχόμενη Παρασκευή το απόγευμα, ενώ η είσοδος στην διοργάνωση είναι δωρεάν.

Το ωράριο λειτουργίας της είναι την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 10:00-22:00 και την Κυριακή από τις 10:00-21:00.