ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > Συμφωνία της ΔΕΘ-Helexpo με έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς οργανισμούς της Κίνας

Συμφωνία της ΔΕΘ-Helexpo με έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς οργανισμούς της Κίνας


Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας και ο γενικός διευθυντής του εκθεσιακού οργανισμού του Σενζέν, κ. Li Yuliang, λίγο μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον εκθεσιακό οργανισμό του Σενζέν, που διοργανώνει την China Hi-Tech Fair (CHTF), τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της Κίνας, προχώρησε η ΔΕΘ-Helexpo. Η σημαντική αυτή συμφωνία επισφραγίστηκε στο πλαίσιο πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσου Τζήκα, στην China Hi-Tech Fair, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 21 Νοεμβρίου στο Σενζέν, της Νότιας Κίνας. Το Σενζέν αποτελεί το τεχνολογικό κέντρο της χώρας και φιλοξενεί τις κεντρικές εγκαταστάσεις μερικών από τις μεγαλύτερες κινεζικές, τεχνολογικές εταιρείες, αλλά και γραφεία μεγάλων δυτικών επιχειρήσεων του κλάδου των νέων τεχνολογιών. Ο κ. Τζήκας βρέθηκε στην έκθεση στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής, με σκοπό να προωθήσει τη συνεργασία των δύο εκθεσιακών φορέων. Στη CHTF συμμετέχουν περί τους 3.000 εκθέτες από περισσότερες από 50 χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπερνά τις 500.000.


Άποψη από την έκθεση CHTF

Το μνημόνιο συνεργασίας έχει τρεις στόχους: την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στους δύο εκθεσιακούς φορείς, τη συμμετοχή του ενός σε διοργανώσεις του άλλου και το αντίστροφο, αλλά και τη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας που θα επεξεργαστεί τη στενότερη συνεργασία της ΔΕΘ-Helexpo και του εκθεσιακού οργανισμού του Σενζέν. Ειδικότερα, προτεραιότητες της συμφωνίας θα είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη μιας έκθεσης τεχνολογικών προϊόντων, στα πρότυπα των διοργανώσεων που πραγματοποιεί ο εκθεσιακός οργανισμός του Σενζέν, αλλά και το ενδεχόμενο της συμμετοχής του τελευταίου στην 82η ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα. Σημειώνεται ότι στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο του Σενζέν διοργανώνονται περισσότερες από 100 εκθέσεις. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην CHTF, ο κ. Τζήκας συναντήθηκε και με τη διοίκηση του Οργανισμού Προώθησης Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του Σενζέν.


Άποψη από την έκθεση CHTF

Πριν από την τελευταία επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΘ-Helexpo στην κινεζική πόλη είχε πραγματοποιηθεί άλλη μία τον Φεβρουάριο, οπότε και μπήκαν οι βάσεις για συνεργασία με τον εκθεσιακό οργανισμό του Σενζέν.

«Η συνεργασία αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη ΔΕΘ-Helexpo που προσπαθεί συστηματικά να διευρύνει το πεδίο δράσης της με διεθνείς συμμαχίες, στο πλαίσιο της στρατηγικής της και του μεγάλου στοιχήματός της για διεθνοποίηση και διεθνή δικτύωση» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας.


Η αναγγελία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας