ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

    Είστε εδώ

    • Είστε εδώ:
    • Αρχική > Μήνυμα αισιοδοξίας για τον κλάδο της γούνας εκπέμπει η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Μήνυμα αισιοδοξίας για τον κλάδο της γούνας εκπέμπει η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Την ανάκαμψη του κλάδου της γουνοποιίας σηματοδοτεί η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία ξεκίνησε σήμερα στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαΐου.

Η Έκθεση Γούνας, που αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και της ΔΕΘ-Helexpo, συγκεντρώνει 120 εκθεσιακές συμμετοχές και εμπορικούς επισκέπτες από πάνω από 30 χώρες, ενώ έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 100% οι διαθέσιμοι χώροι του εκθεσιακού κέντρου.

Το θετικό μήνυμα που εκπέμπεται για την οικονομία και τον κλάδο της γουνοποιίας επισήμανε κατά τη διάρκεια των σημερινών εγκαινίων της έκθεσης, παρουσία πλήθους κόσμου, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε πως από τον κλάδο συντηρούνται 10.000 εργαζόμενοι άμεσα και έμμεσα, αποτελώντας τον βασικό πυλώνα απασχόλησης στην περιοχή. Όπως σημείωσε ο ίδιος, σήμερα διαμορφώνεται ένα νέο αναπτυξιακό και πολλά υποσχόμενο περιβάλλον για την γούνα, έπειτα από μία καταστροφική τριετία συρρίκνωσης και ζημιών, όπου πάνω από το 50% της παραγωγικής ισχύος των επιχειρήσεων του κλάδου έπεσε σε αδράνεια ή χάθηκε.

Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, τόνισε πως η έκθεση πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη καμπή για τον κλάδο, ο οποίος οδεύει προς την έξοδο από την δυσπραγία των τελευταίων 2,5 ετών. «Βάζουμε θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη της γούνας φέτος και η έκθεση είναι η ναυαρχίδα όλων των δράσεων μας» είπε ο κ. Κορεντσίδης, ενώ αναφέρθηκε στο κύρος και στην τεχνογνωσία της

ΔΕΘ-Helexpo, η οποία αποτελεί πολύτιμο οδηγό για να αναδειχθεί η Καστοριά σε παγκόσμιο κέντρο γούνας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας έκανε λόγο για στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στην ΔΕΘ-Helexpo και στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς, δηλώνοντας: χαιρόμαστε που η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί μία νέα περίοδο ανάπτυξης για την γούνα.

Στην έκθεση εμπορικοί επισκέπτες θα έρθουν μεταξύ άλλων και με ειδικές αεροπορικές πτήσεις τσάρτερ από Ρωσία και Ουκρανία, όπως επίσης και μία 20μελής επιχειρηματική αποστολή από την Κορέα.

Τέλος, το Fashion Gala της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά (σήμερα στις 18:30) στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, την Πλατεία Ντολτσό.